bioanlegg

Velkommen til HRA


Hadeland og Ringerike Avfallsselskap AS er et interkommunalt aksjeselskap eid av kommunene Gran, Lunner og Jevnaker i Oppland fylke, og Ringerike og Hole i Buskerud fylke.

Adresse: Musmyrvegen 10, 3520 Jevnaker
Tlf: 61314720

Vrakpant på campingvogner, mopeder med mer

Campingvogn1Klippet fra Miljødirektoratet - Miljødirektoratet

Vrakpant på andre kjøretøy enn bil (NB! Må leveres til biloppsamlingsplasser)

Fra 2018 får du vrakpant for motorsykler, mopeder, lastebiler, bobiler og campingvogner. Biloppsamlere får driftstøtte for å motta disse kjøretøyene.

Miljødirektoratet administrerer ordningen i samarbeid med Skatteetaten.

Skatteetaten betaler ut vrakpanten til eier og driftsstøtten til biloppsamlere.

Kjøretøyet leveres til en godkjent biloppsamler på samme måten som ved vraking av biler.

Biloppsamlere har imidlertid ikke plikt til å ta imot de kjøretøyene det nå innføres vrakpant for. Ring biloppsamleren og sjekk på forhånd.

Det utbetales følgende beløp ved vraking:

  • Lastebiler: 5000 kroner.
  • Mopeder, lette og tunge motorsykler: 500 kroner.
  • Campingvogner og bobiler: 3000 kroner.
  • Den ordinære vrakpanten på 3000 kroner for personbiler, varebiler og enkelte andre kjøretøy videreføres.

Husk å måke og strø rundt dunkene

Snefall

Snø og regn skaper problemer ved tømming av avfallsdunkene. 

Husk å måke og strø rundt avfallssdunkene. Vei til dunkene må måkes bredere enn dunkens bredde. Husk også å ta bort det brøytebilen legger inntil samt snøen på lokket.

 

Kommunikasjonssjef ansatt i HRA

se Toril Krgsrud

 

Hadeland og Ringerike Avfallsselskap AS (HRA) har ansatt Åse Toril Krågsrud i den nyopprettede stillingen som kommunikasjonssjef.

Jeg ser dette som en av regionens mest spennende jobber innen kommunikasjon. HRA skal rett og slett bidra til det grønne skiftet lokalt på Ringerike og Hadeland. Det ser jeg på som utrolig givende og meningsfylt. Jeg er takknemlig for å få sjansen til å bidra til dette sammen med innbyggerne, eierne og de ansatte, sier Krågsrud. - Spennende og relevant.

Les mer …

HRA 25 år

 Den 2. november 1992 ble Hadeland og Ringerike Avfallsselskap AS stiftet. Torsdag den 2. november serverete vi kaffe og lefse til kundene. Vi som var på gjenvinningsstasjonen opplevde veldig god, positiv respons fra kundene. Her er Robert og Frøydis i full sving på Trollmyra.
Jub2

 

Innlevering av båter

Fra 1. oktober tar kommunene i mot små fritidsbåter. Dette gjelder båter brukt til sports- og fritidsbruk med skroglengde inntil 15 fot (4,57m) uten motor. Gjelder også kano, kajakk og lignende.
HRA starter mottak på Trollmyra på Jevnaker mandag den 2. oktober. Den som leverer båten må fylle ut et skjema som vedkommende sender til Miljødirektoratet for å får kr. 1000,- for leveringen. HRA har disse skjemaene. Båtene må leveres på Trollmyra mandag til fredag kl. 0800 - 1600.

Andre større båter og båter med motor henvises til andre godkjente mottaksanlegg. 
baat1

Les mer …

Copyright © 2015. All Rights Reserved Hadeland og Ringerike Avfallsselskap AS.